Nieuwe coronamaatregelen: komende weken geen amateurwedstrijden + kleedkamers dicht

Beste leden, sponsors, vrijwilligers en mede gebruikers van het sportcomplex.

Door het sterk toenemende aantal Corona slachtoffers heeft de overheid opnieuw nieuwe maatregelen getroffen met als doel: minder sociaal verkeer, minder bewegingen en verplaatsingen van mensen en minder onderling contact. Deze extra maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22:00 en gelden voor de komende vier weken (tot en met 11 november), met een evaluatiemoment na twee weken. Dit betekend voor v.v. Nieuweschans aanscherpingen van het bestaande Corona-protocol.

Trainingen en wedstrijden
Alle amateurwedstrijden worden voor de komende vier weken stilgelegd. De seniorenteams mogen nog wel trainen, alleen in groepjes van maximaal vier personen met onderling 1,5 meter afstand. Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en onderlingen afstand. Wel zijn ook de wedstrijden stilgelegd, maar bij de eigen vereniging mogen ze onderling wedstrijden spelen.

Bij trainingen is het verboden voor supporters om het sportpark te betreden. Wel mag de teambegeleiding mee op het sportpark.

Kantine en kleedkamers
De kantine van de voetbalvereniging was al gesloten en is nog steeds gesloten voor gebruik.
Ook de kleedkamers moeten weer dicht, dit betekend dat er vanaf nu weer thuis omgekleed en gedouchst moet worden.

Voetbalvereniging Nieuweschans hoopt zo snel mogelijk weer publiek te kunnen toelaten en is er ook van overtuigd dat dit op een veilige en verantwoorde wijze kan.

Ontwikkelingen
De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Indien de situatie daarom vraagt, zal v.v. Nieuweschans hierop uiteraard anticiperen.

Voor meer informatie en veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal, zie de website van de KNVB.

Overige nieuwsberichten omtrent corona
1 oktober: Sportpark verboden toegang
21 juni: Ouders mogen weer langs de lijn + opening kantine
7 mei: Voetbal komt stap voor stap weer op gang
17 maart: v.v. Nieuweschans treft maatregelen vanwege coronavirus