Wedstrijdverslag: v.v. Nieuweschans 1 – WEO 1 (3 – 3)

NIEUWESCHANS 1 HAD HET ZWAAR TEGEN WEO EN WIST NA EEN 0-3 ACHTERSTAND TOCH EEN GELIJKSPEL ERUIT TE SLEPEN
Nieuweschans 1 kwam goed uit de startblokken en domineerde in het eerste kwartier. Dit leverde een aantal mogelijkheden op, maar de keeper van WEO was uitermate attent en voorkwam dat WEO al in de eerste minuten op achterstand kwam. Nieuweschans liet de teugels wat vieren en het was WEO die vanuit een hoekschop toch enigszins verrassend op voorsprong kwam in de 21e minuut. 0-1. Vanaf de aftrap na de 0-1 soleerde Elvis B alleen op de keeper van WEO af in een 1 op 1 situatie maar ook nu wist de keeper van WEO met een prima redding de gelijkmaker te voorkomen. Nieuweschans werd slordiger in balbezit en WEO kreeg meer grip op het spel. Roy, de keeper van Nieuweschans, ranselde een afstandsschot van WEO in de 24e minuut uit de linkerbovenhoek. Nieuweschans was gewaarschuwd. De mogelijkheden van Nieuweschans werden spaarzamer ofschoon de goed spelende Arjan in de 27e minuut met een mooie actie aan de linkerkant net naast schoot. WEO kreeg meer mogelijkheden en in de 43e minuut werd een lange bal op de rechterspits van WEO koelbloedig afgerond. 0-2. Even voor de thee zag Elvis B zijn schot net naast gaan en ging Nieuweschans met een 0-2 achterstand de kleedkamer in.
Nieuweschans nu met de trainer/coach binnen de lijnen begon voortvarend en nam onmiddellijk het initiatief. Nieuweschans werd enigszins geholpen door het feit dat een speler van WEO in de 51e minuut na een bikkelharde charge op Kymai met rood de kleedkamer kon opzoeken. Nieuweschans zette een tandje bij maar het was WEO die er nog nauwelijks uitkwam en met een zondagsschot de derde treffer aantekende. 0-3. Nieuweschans bleef het doel van WEO bestoken en na een mooie individuele actie in de zestien werd de bal tegen het net geknald achter de keeper van WEO. 1-3. De goal gaf Nieuweschans vleugels en WEO kwam er niet meer uit. Onder aanvoering van de uitstekende spelende Elvis B werd de ene aanval na de andere opgezet. Het wachten was op de volgende goal van Nieuweschans, maar de keep van WEO reageerde uitstekend op schoten van Elvis H, Sutki en op een individuele actie van Arjan. Maar in de 73e minuut was hij kansloos op een geplaatste en harde schuiver van Sven die met name in de tweede helft prima speelde. 2-3. WEO begon meer en meer te wankelen en kon alleen met kunst en vliegwerk de aanvallen van Nieuweschans nog tegenhouden. Het kon dan ook niet uitblijven dat Nieuweschans in de 74e minuut op gelijke hoogte kwam na wederom een mooie individuele actie. 3-3. Nieuweschans deed er alles aan om de 4e en winnende goal in de laatste fase te maken, kreeg kansen maar de keeper van WEO groeide naar grote hoogte en wist met een aantal fantastische reddingen een nederlaag voor zijn team te voorkomen. Nieuweschans pakte in ieder geval nog een punt na een 0-3 achterstand tegen een tegenstander die met name in de eerste helft gelijkwaardig was aan Nieuweschans.